• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

ART AL VENT 

 

AGOST-SETEMBRE   GATA DE GORGOS

Actualment ART AL VENT és la mostra a l'aire lliure de creació tèxtil més important d'Espanya, així mateix és la mostra més internacional que se celebra a la Comunitat Valenciana.

La tradició popular de col·locar cobertors en les balconades al pas d'una processó, ha estat fins  fa poques dècades molt arrelada en la nostra comarca de la Marina Alta. Excepcionalment, aquesta antiga tradició s'ha mantingut molt viva en el municipi de Gata de Gorgos.

Conscients d'aquest fet, l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives depenent del mateix Ajuntament de Gata, va reflexionar sobre la possibilitat de conjunyir la creació tèxtil contemporània amb la tradició existent, d'ací va sorgir ART AL VENT. Les obres tenen, per açò, la mateixa grandària que els cobertors tradicionals, gens pot pertorbar el lliure fluir de les teles mogudes pel vent, es prioritzen les creacions tèxtils i els elements rígids o pesats són exclosos. Per a insistir en la relectura d'una tradició el recorregut de la mostra va des del carrer Duquessa d’Almodóvar al carrer la Bassa fins a la plaça d'Espanya on se situen les tendes d'objectes artesanals i que ha valgut a la localitat la reputació de centre de comerç. En parts d'aquest mateix carrer, així com en la plaça de l'Església, es pengen en els dies de processó els tradicionals cobertors.

En edicions passades ha arribat a congregar obres d’autors de 25  països diferents, provinents de 5 continents.

Aquest esdeveniment, que atrau cada any centenars de visitants, se suma a la tradició artesana del municipi i a la varietat de comerços i establiments gastronòmics com a atractiu turístic de la localitat.

A més a més, durant la mostra, la regidoria de cultura organitza concerts, conferències, recitals... en el mateix itinerari de l'exposició que animen les nits d’agost i conviden a veïns i visitants de gaudir de l’exposició i dels carrers del poble a l’amagar-se el sol.

 

 

 

¡CATÁLOGO 2020!

¡VER LAS OBRAS!DESCARGAR PDF

 

Publicaciones

GATA PRESENTA ART AL VENT XVII

GATA PRESENTA ART AL VENT XVII

  Gata presenta la seua edició d’ Art al Vent més arriscada La regidoria de...

Comença el compte enrere per a Art al Vent XVII

Comença el compte enrere per a Art al Vent XVII

Comença el compte enrere perquè Art al Vent XVII siga una realitat i ompli el carrer la...

Escriu-nos:

 

Per a resoldre qualsevol dubte , podeu posar-vos en contacte a través del correu electrònic: artalvent@gatadegorgos.org

Si desitgeu inscriure-vos, punxeu en aquest enllaç : INSCRIPCIÓ